Till minne av dom som inte längre finns med oss.
BEST JUDY
Best Judy var ett kallblodstravarsto f-96 e Pålbest u Bestspilta, svart till färgen och ca 150 imh. Med en nästan utläkt skada hamnade hon här hösten -03. Meningen var att se om hon skulle hålla som avelssto.
Hon fick -05 ett hingstföl e vår tinkerhingst Shadow Danceroch klarade det hela med glans. Tyvärr lyckades vi inte få henne dräktig någon mer gång.
Måndagen den 8/8 2011 dog hon pga en olyckshändelse. Exakt vad som hände då hon tydligen i panik lämnade hagen vet vi ej, kanske en älg på besök. Vi gjorde det vi kunde för att rädda henne från den olyckliga situation hon hamnat i och när vi nästan lyckats orkade inte hennes hjärta längre.
Best Judy med sitt hingstföl Julle.
TRÄDALS BIANCA
Detta skrev jag tidigare här i vår: "Trädals Bianca vår "grand old lady" är ett bruksnordsvenskt sto som är född -88, e Stjernar1768 u Laila, 149cm i mh och brun till färgen. Hon är premierad 38p.  
Bianca inköptes dräktig hösten -93 som vår första häst. Det visade sig vara ett mycket bra val. Bianca är under åren både riden och körd,  hon är mycket trevlig i all hantering och en utomordentlig mamma. Sex, därav fyra hos oss, renrasiga bruksnordis föl samt två korsningsföl har hon fött och fostrat . Hon är en mycket väl bibehållen tjugotvååring."
Valborgsmässoaftonen 2010 blev en mycket sorglig dag hos oss. Vår älskade Bianca började på förmiddagen att föla ute i hagen. Det var dryga två veckor före utsatt tid och hon hade inte tecken på närastående fölning så detta kom som en överaskning. Men hon hade en död fölunge som låg helt fel, upp och ner, inåtslaget huvud och frambenen bakåtslagna. Veterinären kom på 45 minuter och under tiden bremsade vi henne för att dämpa värkarbetet samt att  Sven gjorde allt för att försöka plocka fram fölets ben,  men utan resultat. När veterinären kom kunde han också konstatera det hopplösa läget. Han gav inte stor chans att kunna plocka ut (såga itu) fölet utan skador på Bianca. Fanns alltså bara ett vettigt men mycket smärtsamt beslut att ta, att låta henne få sluta på ett värdigt sätt. Bianca blev ändå 22 år och detta skulle bli hennes absolut sista föl. Jag hade önskat ett stoföl och visst var det ett sådant som låg där i magen. Men i och med Bianca och fölets död så avslutas epoken med bruksnordsvensk hos oss. Bianca var ju den häst som kom till oss först och som också visade oss vad spännande hästavel kan vara. Hon hann under sitt liv inte bara glädja oss utan fungerade även som en bra kör /ridhäst under några perioder när hon var utlånad. Tror att, om man kan säga så om en häst att den har ett stort hjärta så hade hon verkligen det.
Trädals Bianca e Stjernar 1768 u Laila. Bruksnordsvensk f 880518 d 100430.
NOLBACKENS ELIZHA

Vi har varit så förskonade från olycksfall när det gäller våra hästar så att detta hemska kunde hända det har inte funnits i  vår vildaste fantasi. Men när det då  hände så blev det katastrof. Elizhas sårskada var för svår och det fanns inget annat att göra än att låta henne få somna in. Hon som utvecklats så "lovande", hon var både vacker och hade ett mycket trevligt och vänligt sätt. Från att som föl ha varit lite av "syster yster" så växte hon till att bli trygg och social och hon  ville gärna vara till lags. Jag hade sett fram emot att få börja tömköra henne så smått fram i vår men nu blev det inte så.

Nolbackens Elizha e Lill-Åke u Tonduff Tully. Tinker/IC f 080524 d 100125
BOBBY

Vår älskade hund som också kallades "Bubben", han lyssnade på båda namnen, kom till oss som åtta veckors valp. En riktig personlighet. För att vara en Australian Cattledog så var han tämligen mild i sinnet men hade sina egenheter.
Han älskade alla människor och välkomnade alla.
Att göra vallhund av honom gav vi upp rätt snart. Innan kastrationen kan man nog inte kalla honom speciellt gårdstrogen, grannens tik fick en del besök. Men det tog tvärt slut när han kastrerades. Då blev han en riktigt trogen gårdshund.
Det fanns två passioner i Bobbys liv. Förhoppningsvis var jag den största och första. Bandet mellan oss har varit speciellt.
Den andra var det mesta ätbart. Bobby blev tämligen bortskämd med åren. Men han hade vissa hedersregler tex kunde man ohämmat lämna mat mm framme utan risk, skulle aldrig falla honom in att stjäla. Föutom de sista åren då han inte kunde motstå obevakade smörgåsar på soffbordet, alldeles i lagom höjd för att se det som severat till honom.
Bobby är så saknad men livet går vidare.

Nimbin som kallades BOBBY. f 970419 d 080926 Ras: Australian Cattledog.
SHADOW DANCER
Shadow Dancer eller "Skuggan" som han kallades kom till oss i slutet av  -03. Han klev rakt in i våra hjärtan.
Han var född -85 så det var en något till åren kommen gentleman som vi välkomnade. Tre fina år blev det här hos oss innan han fick somna in.
Verkligen en gentleman både tillsammans med sina ston och gentemot oss.
Ett otroligt fint psyke och ett maffigt yttre. Vad kan man önska mer.
Ett barn på besök ropade glatt när hon såg honom "åh en ängla häst, en änglahäst...."  En helt rätt beskrivning av denne godhjärtade,stabila och ärliga hingst.    
Skuggan lever kvar i sina avkommor.
Skuggan drar timmerdoning.
Skuggan vårvintern -04.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS