Det händer här.

Avelsorganisationen STS

Äntligen kom beskedet från SJV att STS (Svenska Tinkerhäst Sällskapet) blivit gondkänt som egen avelsorganisation. En eloge till alla i föreningen som jobbat för detta godkännande vilket ger ny luft under vingarna för föreningen. Min förhoppning är nu att detta med avelsvärderingar på fler platser i landet blir möjligt. Vi har lite långt till det mesta här uppifrån. I år blir riksutställningen i Sala. Få se om vi kan få till det med Leah och Cillah (om dom då finns kvar här).

Emma har varit här och verkat idag. Tre ston samt deras föl. Först ut var Grace med dotter. Ruth skötte sig helt okej. Visade när det blev jobbigt genom att snörpa på överläppen. Nästa blev Katinka med sin "lilla" Prunella som är den sistfödda 2011. Hennes personlighet visar sig mer och mer. Lite osäker och spänd vid verkningen men stod och höll upp sina fötter jätteduktigt.

Blev Vildas tur till sist. Är så glad att hon ser så fin ut trots en dotter som fortfarande snuttar. Vilda var lite tunn i somras men har tagit sig bra i vinter trots att hon är dräktig igen. Hennes Daffodil är en liten nippertippa, finns rätt mycket ego där. En smart liten dam som insåg att hon inget annat val hade än att stå stilla och hålla upp sina fossingar trots att hon lite ogillade det hela.

Lite försök till protest som snarast lades ned.

Tragiskt är Vildas fötter som bevisar hur illa det blir när det skotts på ett dåligt sätt. Hon har varit skodd innan hon kom i vår ägo och har trångskotts något enormt framför allt fram. Hennes hovar håller nu på att forma om sig till en mer normal form och har vidgats en hel del bak vid strålen. Just nu ser hennes strålar hyfsat bra ut, hösten var ingen "hit" pga leran men snön verkar för att hovarna mår bättre.

På bilden har Vilda kvar sin mustasch men numera är denna ett minne blott. Blev för mycket is i den i kylan.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS