Det händer här.

Länge sedan sist

Tiden bara rusar. Har verkligen "misskött" bloggandet. Förra veckan blev med förberedelse inför vår resa ner till STS årsmötet. Verkning på onsdag. Ston med föl samt två tvåårsston. Lily fick ett ryck och skulle inte låta sig tas i hagen grrr.......Vi fick efter några försök då hon överlistade oss, dra en tråd och förminska hagen vilket gjorde att hon snabbt lade ner alla flyktförsök. Lily har inte varit den mest sociala men inte tidigare betett sig på detta sätt. Men vi vann/överlistade henne och sedan gick verkning rätt bra. Tvåårston brukar ha en testperiod då dom kollar vad som gäller. Nu vet Lily reglerna och numera kommer hon och  vill prata när jag vattnar i hagen.

Torsdagen blev den stora förberedelsedagen och struldagen. Först en traktor som fick läckage i hjulnavet = verkstad. Den andra passade då så lämpligt på att därefter lägga ner det mesta av lastarfunktionen. Jättepassande, det tog mega tid att bära ut balarna som skulle till både hästar och kor. Sedan det blivit mörkt passade Stefs grupp på att demonstrera missnöjjet över att vänta på maten genom att alla tre fölen samt Grace tog en sväng över på grannens. Då var jag beredd att avblåsa resandet. Nåväl dom knallade tillbaka i hagen och stängslet lagades och förstärktes och dom fick sina balar. Jag blev sen med det mesta och höll fortfarande på ´med "packandet" vid 01:30 när det brölade lite väl mycket utaför vårt hus, jodå två av dom "stora" avelstjurarna hade passat på att traska ur hagen. Sven väcktes på stört och fick knalla ut och jaga in herrarna vilket gick snabbt, då dom vet väldigt väl var dom "bor".  

Inte blev jag mer lugn över att resa iväg av detta men samtidigt var det liksom sista chansen att få lite ledigt innan kalvningen startar. När den dragit igång är det dygnetrunt jour som gäller.

Vi åkte alltså trots allt strul innan. Två timmar försenade på fredagmorgonen men med nytt mod och med förväntan. Först ett kort stop för att lämn Bim på hundpanget och sedan snabbvisit i Härnösand , därefter styrdes kosan mot Falun där vi mellanlandade och kikade på Bodil Blomgrens stiliga hingstar, det fanns både äldre och yngre snyggingar. Därefter en snabb visit hos en kär äldre god vän i Svärdsjö, tyvärr var hon så förkyld så vi tittade "bara" in och hälsade. Natten lyxade vi med hotell i Avesta. Så skönt att få bo bra, ta det lugnt, äta stor god frukost och återigen ta det lugnt på morgonen. Vi skulle inte vara i Sala förrän kl 13:00 och det är inte många mil emellan.

Årsmötet hölls lite utanför Sala. Tråkigt nog så kom inte så många denna dag. Men några blev vi och trevligt hade vi. Mycket "tinker" snack, gott fika bla firades det med tårta att STS blivit godkännt som avelsorganisation.

Årsmötet tog ett par timmar sedan mellanlandade vi hos Birgitta och Otto i Ulvseke, Björklinge innan vi styrde hemmåt. Landade här hemma 00:30 hyfsat pigga och mycket nöjda. Tänk att man kan ha så trevligt på så kort tid.

Dessutom hade inget konstigt hänt medans vi varit borta. Skönt!

Denna vecka blev det äntligen kastrering, sedan i tisdags kan numera Nathanael och Melech titulera sig som valacker. Opererandet gick helt efter planerna och dom är i full gång dvs fullt bus i hagarna. Vi får medicinera dom med Penovet och Metacam i några dagar efter och det är bra så minskar infektionsrisken.

Igår var det verkning igen så nu är alla pållar åtgärdade och fina på fossingarna. Bland annat Blue och Gabriel stod på tur. Blue skötte sig kanonbra. Han blir mer och mer social och lättlillgänglig. Har tagit lite tid men han har också mognat en hel del i vinter. Gabriel skötte sig också bra. Han är lite mer "bufflig" om än inte "dum" mer att han var rastlös.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS