Det händer här.

Vår

Nu är det verkligen vårtider. Dom icke dräktiga och ungstona har börjat brunsta och Jack har ett fasligt schå att hålla koll. Idag var det Esther som stod vid stängslet och trånade. Blev lite pyssel med stängslet i Jacks hage då han ibland skickar iväg ett framben lite väl nära tråden. Fick den uppsträckt plus att jag kopplade på matningen till unghingsthagen nedom kohuset. Där har dom ju varit skötsamma hela vintern trots avsaknandet av el men nu börjar det vara så mycket hormoner i luften så elen behövs om man ska kunna sova lugnt.

 Tråkig tid det här då allt som gömts tinar fram, i hästhagarna blir all gödsel plötsligt synlig. Lite tidigt än för att städa ihop med traktorn då det är för mycket is under.

Gideon har fått sin sista dos med Hippotrim, har inte hört någon hosta sista dagarna och ett par dagar utan synlig snuva. Hoppas verkligen att han inte får nåt återfall igen. 

Sven har fixat lite småpyssel på lilla stallet. Återstår bara att sätta ett par kedjor över den grind som sitter innanför dörren ut. Grinden är lite för låg för att säkert hålla fölen inne och det blir luftigare och trevligare om vi kan hålla dörren öppen. På onsdag blir det inflyttning, som vanligt några dagar senare än planerat.

Lyckades att ta svartvita bilder med mobilen idag. Inte vet jag hur jag lyckades ändra inställningen, det bara hände. Bilden är på Cora med barnbarnet Gideon.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS