Det händer här.

Kastrering

Så har vi då två hingstar mindre och två valacker mer. Jack blev först ut med att mista sina kulor. Hela proceduren gick fort och "lätt". Han har ju som hingst varit en riktig mysgubbe och så lättsam att hantera om man inte tar med hans lite väl stora tjejintresse och iom det rymningsförsök, som valack har han alla förutsättningar till att bli en riktigt trevlig "barnponny".

Veterinär Anna blev mycket charmad av honom och hans stabila lugn.

Shadrach var lite svårcederad. Han fick påfyllning på sina doser innan han blev tillräckligt "trött". Hela tiden en avvägning för veterinären hur stor dos dom ska ha, tydligen reagerar dom väldigt individuellt på både Plegasilen och Domecedanet. Shadrach behövde förhållandevis "hög dos" plus lite tid innan den verkade innan han blev opererbar. När medicinens verkan började avta kvicknade han till väldigt snabbt. Det bara "rasslade till" så var han pigg igen. Jack reagerade helt annorlunda. Där tog det tid innan han var "tillbaka". Båda fick gå tillbaka till hagen när dom kvicknat till och man kan inte tro att dom varit med om nåt så drastiskt. Coola killar kan man säga.

Skönt att det hela nu är klart, inga mer kastreringar här i vår. Nu ska vi bara hoppas att läkningen går som den ska. Dom är ställda på Penovet och Metacam i några dagar.

Nu skulle det inte vara fel om det dök upp några hugade spekulanter på dom nu totalt fyra "nya" valackerna på detta ställe.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.04 | 01:14

Hej! Nyfiken på IC/tinker, såg denna sida (i höstas). Men den tycks inte ha uppdaterats på länge? Finns verksamheten än, fortfarande saluhästar? Mvh Åsa J

...
02.02 | 13:42

Har ni något sto eller valack till salu gärna lite äldre för hobbyridning 😀

...
29.07 | 09:23

Söker en åring/2åring har skickat mail ❤

...
28.07 | 20:11

Hej

Söker en föle/åring för kunna firma själv i körning skog/bruks samt rida i skog och mark. En kompis helt enkelt.
Gärna foder för köp.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS