Det händer här.

Zachary

Äntligen är också Zack ute tillsammans med de andra unghingstarna i hagen. Känns som en riktig seger att ha övertygat honom om att det inte alls är farligt att ta på grimman och att det är mycket skönt att bli kliad och "borstad". Zack har gömt sig bakom Zeb i alla lägen under innevistelsen och han har inte riltigt vågat komma nära. Jag har nu gjort enligt alla konstens NH regler och tagit det hela steg för steg. Kan samtidigt konstatera att aldrig mer så många föl per år. Även om alla haft på grimma och stått uppbundna samt verkats ett antal gånger så blir inte kontakten densamma som med några färre. Dom sociala tar oftast allt man föreslår utan större ifrågasättande  medans dom blyga liksom kommer undan.

Jag är nästan lite stolt över mig själv att jag kom Zack så inpå livet och kunde lugnt och sansat ta på honom grimman, sedan ta av och sedan på igen. Han tom gillade mig och mina närgågna påhitt. En känslig individ som läser sin människa och funderar på huruvida hon är värdig underdånighet och tillit.

När väl grimman var på och Zack skulle kliva över tröskeln ut ur boxen kom nästa hinder dvs tröskeln ut. Det är en liten kant och sedan nivåskillnad ner vilket var mycket tveksamt enligt honom huruvida han skulle överleva det klivet. Krävdes en del övertalning innan han sakta och försiktigt tassade över spänd som en fjäder. Väldigt tydligt vad lite som bekymmrar när mamma är med som trygghet och vad världen blir farlig utan henne. Där har vi lite att jobba på. Men ut kom han tillsist och sedan fick Sven den stora äran att lotsa honom ner till öppningen till hagen. Min uppgift var som grindöppnare. Lite testade Zack vad som var tillåtet dvs lite resa sig och snurra runt och inte gå men tillsist knallade han på. Vid grinden höll vi andan om han skulle våga sig förbi stolparna in men då hägrade kompisen Zeb så han travade glatt in. Puh....sedan blev det så klart springa av.

Zack är väldigt "lik" sina halvbröder när man ser och jämför bilder på dom i samma ålder. Cora sätter mycket prägel på sina söner.

Vi har bestämt att vänta med resten av avvänjningarna tills sista april är över. Dels måste boxarna mockas ur ordentligt. Ser helst att det torkar upp så att traktorn går att köra ändå intill lilla stallet. Dessutom så är det nog frustrerande för både sto och föl detta att mista varandra utan att det dessutom ska skjutas raketer som skrämmer extra. Lugnast att det får vänta till 1 maj. Jag avskyr raketer och allt som smäller/låter/gnistrar, hoppas på ett förbud så småningom. Vi är många som har lösdriftsdjur som blir uppjagade ( djur som står i innestall kan också påverkas ) samt alla hundar som inte klarar detta otyg.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS