Det händer här.

Valborgsmässoafton

Så har vi överlevt en Valborg med alla hästar kvar i hagen och kossor som bara var lite stressade. Kossorna som kalvat kan bli  mycket stressade av raketerna, vi har varit med om år då dom  skrikit i dödsångest när dom inte haft koll på var deras kalvar befunnit sig. Trots att korna finns i en lösdrift under tak men med öppen långsida så registrerar dom det som händer.

I stora hästhagen var de flesta av tanterna rätt så lugna, finns iof en och annan som blir mer stressad men över lag så är dom nog rätt härdade. Ungstona reagerar mer men innan skjutandet var över stod dom också bara och glodde på raketerna. I Sultans hage är det alltid lugnt då han är så opåverkad av allt vad fyrverkeri heter pga sin cirkusbakgrund och det håller också hans ston lugna. I Stefs hage sprangs en del, dom har liksom mest öppet mot både Gottne och grannen där det sköts en del. I början såg det mer ut som att dom tyckte det var kul att bralla runt och sedan lugnade dom sig. Mest aktivitet var det i hagén med dom yngsta hingstarna. Där sprang dom en hel del även om dom också mattades med tiden. Både Sven och jag fanns ute hela tiden och det tycks lugna lite.  Dom tre avvanda flickorna fick gå in i stallet innan det brakade lös och dom hade det nog lugnast så.

Vår bordercollie Bim som var/är mkt skotträdd har i år inte reagerat på raketerna. Antagligen har hennes hörsel avtagit så pass att hon inte uppmärksammar vad som händer. Hon låg så snällt inne i  tvättstugan  och sov medans det höll på som mest.

Summan av det hela är att man är väldigt tacksam när det gått bra men också att man verkligen tycker att fyrverkerier är en av de mest störande och onödiga "nöjen" som finns. Tala om att bränna pengar.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Annica | Svar 01.05.2012 16.26

Håller med dig helt å hållet,har människor glömt bort djuren helt å hållet i såna fall??..Tur att det är så gott som över tills Nyårsafton igen.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS