Det händer här.

Adah

Är mycket nöjd över dagen. Har ju jobbat en hel del med Adah under dryga sista veckan vad gäller hennes aversion mot att snällt låta sig  tas på grimman. Fick ändra taktik efter första gången jag kunde ta på henne den och sedan tog av när hon kom in på Valborgsmässoafton. Denna taktik gick inte hem en gång till. Så Birgitta N var ju här på 1 maj och tog tag i /visade mig hur jag skulle jobba. Man lär så länge man lever. Har fått Adah att ge efter bit för bit. I går kunde jag hänga på hennes hals, få tag i grimman över nacken men sedan backade hon runt och ifrån. Tillbaka in i hörnet och igen ...men kom inte hela vägen till att hon gav efter och stod så jag kunde trä grimman över nosen.

Vem tar man då till hjälp då? Jo Emma förståss. Hon skulle verka här idag och vi kom fram till att hon kunde bistå mig som mänskligt stopp vad gäller Adah och mental stöttare av mig. Och vi lyckades. Adah gav sig och jag har tagit av och på grimman ett antal gånger utan att hon gått undan. Istället stannar hon av. Mycket handlar om min mentala inställning, att jag är avslappnad och lugn men samtidigt bestämd. Emma är sååå bra på att peppa och ge rätt feedback. Hon är så stabil och lugn själv, hade dessutom fördelen att ej ha sett Adah i sitt mest obstinata esse från första dagarna inne. Det blev tom verkning av. Lite protester då det ju är väldigt jobbigt med såå mycket krav samma dag men inget värre än att Emma styrde upp det hela. Bra teamwork. Jag är så tacksam över att ha Emma som hovvårdare och som sagt också som personlig coach.

Adah fick sedan gå ut till kompisarna i hagen, vilket var efterlängtat. Fortsatt verkning efter lunch av Brigid samt Vera. Vera fick för sig att göra en "test" av Emma idag (typiskt tvåårsmärrtest). Vera bänglade och spände sig så att hon blev "Bambi på hal is" dvs tappade fotfästet och gled åt alla håll med hovarna på golvet. Jag höll på att hamna lite illa till då Vera blev lite hysterisk då hon tappade fotfästet och så hade jag Brigid på andra sidan. Men Brigid är en klippa som bara stod stilla utan att bry sig i Veras utbrott. Tackar man för. Och tackar mig själv att jag inte fick en panikattack mitt i det hela. Jag kunde tänka vad jag skulle göra dvs dra Veras huvud mot mig ifall hon skulle dråsa omkull skulle jag då ungå hennes bak och alla ben. Taktiken lyckades och hon kom på fötter igen. Lite spak men oskadd. Och jag behöll lugnet vilket är en seger i sig. Här ser man hur snabbt saker och ting kan ändras ifrån lugnaste lugn till rena kaoset. Vera kom iallafall inte undan med någon seger och stod snällt resten av verkningen. Tror egentligen inte hon planerade detta med "Bambigrejen" men helt klart skulle hon testa. Uppskattar Brigid ännu mer efter denna händelse, hon är mycket stabil och hetsar inte upp sig i onödan. Dessutom är hon väldigt vacker.

Sist ut blev Sultan och han skötte sig som vanligt som den gentleman han är. Ska bli skönt att få åka med honom och hans damer till sommarhage rätt snart.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS