Det händer här.

Norah

Hade halv verkningsdag i tisdags. Började med Blomman och hennes Norah. Blomman är ju en klippa som ger sina fina gener vidare till avkommorna. Brukar bli stabila och sociala samt smarta individer. Tror jag också Norah blir med tiden, även om hon just nu är en typisk ettåring med lite behov av att testa gränser. Vi band upp henne i grimma men också med halsrem, vilket vi alltid gör med unhästarna så dom inte ska lyckas med att dra sönder grimman om dom kommer på ide´n att försöka. Det var "tur" då Norah i början av verkningen fick för sig att testa hållbarheten i uppbindningen. Hon tog i och verkligen testade om hon kunde dra sig lös. Det lyckades nu inte alls och då konstaterade hon det och sedan uppförde hon sig riktigt snyggt resten av tiden. Smart donna.

Blomman och Norah fick sedan gå ut till lilla hagen med de andra stoåringarna. Norah har ju inte träffat dessa tidigare då dom gått i olika hagar iom att Blomman inte är dräktig (ser inte ut så i alla fall) och har gått i stora hagen med dom andra icke dräktiga stona. Jag har verkligen funderat på hur man skulle introducera henne för de andra flickorna, det skulle inte vara snällt att bara släppa in henne i en grupp med fem okända. Att jag inte klurat ut detta tidigare att Blomman får finnas med ett tag i början tills dom unga hunnit lära känna varandra. Ser dessutom ut som om Norah är rätt stark mot dom övriga, nu har hon iof sig mamma att luta sig mot men hon kommer att greja situationen även när mamma försvinner till annan hage.

Leah och Cillah stod så näst på tur för verkning. När vi skulle hämta i hagen vem kom då fram och sa "ta mig, ta mig" jo Lily som vi jagade en dryg halvtimme för att få på grimman innan förra verkningen. Nu kom hon som sagt fram så jag satte på grimman och tänkte ta med henne, men kom på att hon inte alls hade behov av verkning, tog alltså av henne igen och hämtade Leah. Lily hängde sedan med i hasorna upp till öppningen på hagen och hann sedan klämma sig under trådarna och komma springande efter bort till huset. Var bara att låta henne komma med in i boxen med de två andra, ta på grimma och sätta fast henne i väggen. Där fick hon stå kvar tills de andra var klara och sedan gå med till hagen igen. Tala om en omvänd hand. Behöver väl inte kommentera att både Leah och Cillah uppförde sig med beröm godkännt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS