Det händer här.

Nolbackens Doris

Så har då första fölet för i år sett dagens ljus. Såg under veckan att Mollys juver blev större och större. Hon var beräknad till första veckan i juni så det ligger inom den normala tiden. Kikade ingående på henne på torsdagseftermiddagen den 25:e då jag var ner med mineralfoder och selen till alla i Stefs hage. Tyckte inte det såg ut att vara riktigt dax ännu, lite för lite i juvret, men tänkte " imorgon tar vi upp henne". Sven fodrade en ny bal i Stefs hage rätt sent på kvällen och han konstaterade att Molly inte gick upp med de andra för att äta. Just för att jag nämnt att det drog i hop sig till fölning för Molly så höll Sven lite extra koll innan han skulle gå in, och väl var väl det.

Molly fanns så långt ner i hagen det går att komma och vi kunde helt plötsligt se att hon la sig ner, klev upp för att återigen lägga sig .....då ramlade poletten ner.

Sven var först ner till Molly och det var bra då han fick hjälpa till att justera ena frambenet som kom lite efter. Själv kom jag ner lagom till att fölet var helt ute. Klockan var vid det laget ca 23:30. Kändes lite snopet då vi båda var både hungriga och trötta och vi vet mycket väl att det tar tid innan en fölis kan förflytta sig för egen maskin. Men det visade sig vara en mycket stabil och duktig krabat. Snabbt upppe på benen, liten slurk mjölk och sedan började vi så sakta ta oss hemåt. Vi tog det väldigt lugnt i början av promenaden och allt eftersom blev benen stadigare och stadigare och sista tredjedelen av sträckan var tom grimma och grimskaft på så jag kunde hålla koll på fart och riktning. Vid första könskollen konstaterade jag hingst och vi muttrade lite om det under den dryga fyrahundrameters promenaden upp. Väl inne i boxen fick jag för mig att kolla under svansen en gång till och till min stora förvåning så hade ett könsbyte skett. Till min stora glädje så är det en fröken. Väldigt hög på benen a la mindre giraff, mycket stadig och stabil i sinnet, social, duktig i grimma samt sansad i hagen. Lärde sig elen efter första kontakten med elbandet och det utan att bli hysterisk. Backade en meter, stannade och såg snopen ut, vände sedan och knallade till mamma som om inget hänt. Nolbackens Doris är namnet. Är inget namn jag haft på lut men sista dygnet har det liksom poppat upp och lämnar mig inte. Och jag tycker det passar på damen i fråga.

Är så skönt att värmen äntligen kommit. På bara några dagar har det flesta blöta partierna i hagarna torkat upp.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS