Det händer här.

Vi lever

Om någon undrar så visst lever vi än trots dålig uppdatering om detta. Har hänt en hel del sedan sist. Grace fölade den 20/6, ett jättefint stoföl som fått namnet Nolbackens Merry. Passande namn på en riktig "gladskit", lika social och stabil som sina helsystrar. Grace fölade under natten, även där blev vi alltså lurade. Merry kom drygt två veckor tidigare än beräknat men det ligger helt inom det normala och hon var stor och rejäl och pigg.

I mitten på juni åkte Ronja till Monika i Sidensjö där hon ska bli tränad av Sara inför ridprovet vid premieringen den första september. Treårstona Alice, Edna och Esther samt fyraåringarna Leah och Cillah åkte samma dag till Susanne också i Sidensjö för sommarbete. Härligt när man blir erbjuden bete och därtill tillsyn.

Den tjugonionde kastade tyvärr Katinka tvillingföl, en hingst och ett sto. Hon skulle ha fölat tidigast i augusti så det var ju alldeles för tidigt och det går ju oftast så här med tvillingdräktigheter. Katinka var så klart ledsen över sina döda föl men det gick över på ett par dygn.  Hon har gått i brunst och blir betäckt av Stef igen, sedan är det viktigt att ultraljuda henne och kolla så det inte är tvillingar igen.

Denna vecka började med att Tully fick sina tänder omskötta hos veterinär. Hon måste tillbaka en gång ytterligare pga en tandfraktur där en bit ska dras ut. Tully skötte sig väldigt bra, hon fann sig så lugnt i situationen och fick många superlativ över hur duktig hon var.

Jag åkte sedan ner med Gabriel till Birgitta i Björklinge. Gabriel är ju efter hennes Chewejo och ska visas på rikset. Ska också om det går bra visas i pappans avelsgrupp.

Slog två flugor i en smäll med resan då köparen på Pilgrim dök upp på onsdagen för provridning och sedan allt som hör till en försäljning/köp av häst. Pilgrim var vet besiktigad på måndag kväll utan anmärkning så då var det bara att "köra". Så roligt att träffa Malin, Pilgrims nya matte och nu hoppas vi att dom får mycket kul ihop.  Malins beskrivning av den häst hon sökte var nämligen Pilgrim mitt i prick.

Äntligen börjar vi få ut alla våra unghästar och ston på bete. Har av olika anledningar dragit ut på tiden. I går åktye fyra ettårston bort till Molly och Grace med föl på det stora betet borta vid mitt föräldrahem. Vi lastade först Daffodil och Daisy. Daisy visade inte i fredags sin bästa sida då hon totalvägrade att låta sig tas och grimpåkläs ute i hagen. Blev att låta henne gå med kompisar in lös, sedan hade hon inget val. Bägge damerna har åkt transport en kort bit som små föl  med sina mammor, därför var spänningen stor inför lastningen. Men vilka stjärnor, Daffodil tvekade inte utan klev bara på och sedan följde Daisy med lite press på. Sedan stod dom stilla och duktigt den sväng vi åkte, ingen ide åka en halv kilometer utan vi gjorde resan några kilometer längre. Sedan var det Adah och Norahs tur. Adah är en känslig dam och sköter sig nu riktigt bra i grimma. Norah hade lite svårt att bestämma sig för att gå ur hagen men sedan skötte hon sig och var t o m först in i släpet, hon bara klev på. Adah var lite mer tvelksam men med lite mild övertalning så stod hon också på plats. Härligt! Dom två damerna åkte även dom riktigt städat och avlasingen gick lugnt och fint.

Just nu planerar vi inför tinkerrikset i Sala den 4/8. Anmälda är då Gabriel hingst 2 år, Leah 4 år stamboksföring, Prunella sto 1 år. Samt att vi ska efteranmäla Grace o Merry. Det blir två bilar med släp ner, förhoppningsvis kan någon fler haka på som sällskap/chaufför.

Vi har två fölningar kvar båda med Sultan som pappa. Teffia som har några veckor kvar samt Vilda som vi kollar för fullt. Hoppas hon klämmer ut innan vi åker bort på onsdag. Även om vi har uppbackning här hemma under ledigheten så skulle det kännas bättre om fölet vore fött innan vi åker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS