Det händer här.

Vilda har fölat

Äntligen så fölade då Vilda efter att hon gått två veckor över tiden. Vi ska åka bort i morgon det är verkligen en lättnad att få det överstökat innan vi åker.

Jag misstänkte sent i går kväll att det drog ihop sigg för fölning. Vilda var ovanligt pratsam och juvret hade blivit jättespänt. Funderade på om hon skulle få gå kvar ute eller om hon skulle in för natten. Var lite rädd att om vi tog in henne skulle hon knipa så hon fick gå kvar ute. Klockan var redan ca 24:00 innan vi gick in och jag kollade henne sedan tre ggr under natten och allt var lugnt. Jag somnade väl så hårt fram emot morgonen och vaknade halv åtta. Då var han redan född, halvtorr och på väg upp på benen. Jag vaknade alldeles i rätt tid för att koppla bort strömmen på stängslet och kunna rulla tillbaka honom under tråden då han kom fel när han kravlade runt. Fasan är ju att dom kommer på fel sida stängslet och elen är ju inte så snäll till en nyfödd liten en. Nu gick allt bra och vi kunde baxa med honom in så snart han stod på benen.  Vilda hade inte släppt efterbörden så Sven fick ta ett par rundor ute med henne vilket hade avsedd effekt och alltihop släppte vid andra rundan.

I går körde vi en "hop" med ston på betet borta vid mitt föräldrahem. Det blev rätt många vändor med först Tully, Katinka och Pollyanna. Sedan blev det tvååringarnas tur, Hepzibah åkte själv och sedan blev det Vera och Brigid, sist Ziporah och Lily. Alla skötte sig som vanligt vid lastning, dvs ingen tvekan att kliva på och stod sedan lugnt  under resan.

Avslutade allt åkande med att hämta hem Leah från Sidensjö. Hon och Prunella ska med ner till Birgitta i morgon. Birgitta ska sedan, gulle hon, köra damerna både till Stridsbygård och sedan även hämta dom hem till sig innan rikset så vi slipper åka så mycket extra mil när vi kommer ner.

Idag har vi unghingstarna som ska iväg. Förhoppningsvis hinner vi alla ettåringar, Gideon och Amos står redan inne och väntar på att få åka på betet. Sedan får vi se om vi hinner åka med också  Zack och Zeb. Gul och Blå samt Nathan får i vilket fall bli kvar hemma till nästa vecka då dom ska verkas innan betessläpp. Var tänkt att verka  idag men vi skjuter på det till nästa vecka så kan Emma verka även Vilda och Teffia så kan vi sedan ta verkningsledigt några veckor.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS