Det händer här.

Sommar

Usch vad sommaren rusar i väg, känns som den finaste delen redan är över.

Missade förra gången att skriva att Pilgrim har åkt till sin nya ägare Malin vilket känns jättebra. Jag åkte ner med Gabriel bak i släpet, då han ska tränas hos Birgitta innan STS rikset. Passade bra att slå två flugor i en smäll iom att Malin med fam dök upp dagen efter. Mitt självförtroende växte verkligen med den resan då jag aldrig varken utan aller med släp kört så många mil själv. Gabriel skötte sig jättebra, lugnet självt efter vägen och även vid dom stopp som blev för tankning mm.

Vi har iallafall fått en dryg helgs ledighet med englandsvistelse (utan häst innehåll). Den vändan fick Leah och Prunella åka med ner till Birgitta även det inför förberedelserna inför rikset. Leah ska ridas till av Lina, Dalpraktiken som även rider henne på ridprovet samt att Prullan är med som sällskap samt att Lina får träna henne innan visningen. Nu är det som det är med ettårsdamer, dom växer lite hur som helst och så även denna dam. Rännt i väg i höjdled och ser mest hög och klen ut. Så såg hon inte ut vid anmäla men allt händer så snabbt. Får hoppas att hon hinner bredda lite också innan visningen.

Väldigt skönt va i allafall att alla djur höll sig inne under tiden vi var hemifrån. Dagen efter vi kom hem passade ett gäng damer på att ta en ordentlig koll utanför staketet. Egentligen inte deras fel då stängseltråd och stolpar hunnit växas över av all brännässla på ett ställe efter kanten mot lägdorna. Gammal nylontråd gör saken inte bättre och som gått av då någon antagligen inte uppmärksammat att det fanns stängsel. Emma hade precis verkat klart där på eftermiddagen när alarmet ljöd,  och hon hängde på plus Sven och Anders (vår maskinförare) samt då jag själv som beväpnade mig med två hinkar med lite kross i, grimmor och rep. Flickorna hann raca tvärs över alla åkrar fram till stängslet där ettårshingstarna går och dom stod och skrek glatt till damerna. I vilket fall så är dock en tinker en tinker dvs mat i hink går inte att motstå. Snart så fanns det tre damer i grimma och grimskaft och vi kunde gå tillbaka till stohagen med de andra följandes efter. Det gick väldigt smidigt. Sedan fick Sven det roliga uppdraget att röja brännässlor med röjsågen samt att bättra på stängslet.

I veckan har jag hunnit åka med både Katinka (tisdags) och Teffia ( torsdags) för att kolla dräktighet. Katinka kastade tvillingar den 29/6. Hon skulle föla en bit in i augusti så det var alldeles för tidigt. Inte kul men naturen har sin gång. Visst var Katinka "ledsen" i början men hon insåg snart att småttingarna inte levde. Efterbörden släppte på en gång och hon var i övrigt inte påverkad av kastningen. Vi lät Stef betäcka om henne på fölbrunsten och nu skulle då ev dräktighet kollas på 17 dagen pga tvillingrisken. Blev inte så mkt klokare då omdömmet löd " antagligen inte dräktig pga avsaknad av gulkropp men...något syns vid ena äggstocken som kan vara ett foster". Inser att hon i vilket fall även om hon går i brunst igen inte ska betäckas då vet Anna går på semester lämpligt så det inte går att ultraljuda på rätt dag. Nu tror jag att Katinka är dräktig, hon har inte visat brunst än och dessutom  beter hon sig annorlunda dvs mycket mesigare än vanligt. Det blir att vänta och se, får göra ett ultraljud senare.

Teffia är dock helt klart dräktig. Jag trodde hon blev dräktig i mitten på augusti då hon släpptes med Sultan men nu har hon tappat allt vad juver heter så jag insåg att nåt var lurt. Nog blir det en fölis vad det lider men betydligt senare, kanske september om jag gissar rätt. Dom måste fått till nåt väldigt i smyg på betet för sedan dom kom hem i höstas har det varit alldeles lugnt.

I vilket fall var det en livlig liten krabat inne i magen.

Vildas lille huligan som har fått namnet Elijah växer och frodas. En riktig liten spillevink som är nästan lite jobbigt närgången och som man får hålla kort när han försöker tugga på en.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS