Det händer här.

Riksutställningen i Sala den 4/8

Det blev en minst sagt omtumlande helg nere i Sala. Dramatiken började redan innan vi åkte. Vi skulle åka med både vår volvo och pickupen dvs L200, båda med hästtransport efter.  Avfärden var planerad till tidig fredagmorgon och Susanne och Monika, våra eminenta "assistenter" skulle kliva på i Sidensjö. Torsdagkväll ca 23:30 behagade L200an sluta ladda när Sven åkte hem efter att ha rullat balar in i det sista. Blev ingen vidare nattro och sedan försökte Sven på fredagmorgonen klura ut/åtgärda problemet utan större resultat. Gick ej att få tag i hyrbil med dragkrok men då erbjöd Susanne deras volvo. Vi kom oss då till sist iväg ett par timmar sena. Med i ena släpet fanns Grace med lilla Merry. Väl nere i Björklinge lastades Leah och Prunella in, Gabriel hade Birgitta N redan tagit med till Sala under eftermiddagen.

Blev till att installera och fodra alla hästarna samt att se över renhetsgraden. Lite tvätt och puts innan vi gav upp och letade reda på vårt boende.

  Lina och Åsa från Dalpraktiken slöt upp med oss på det B&B, Stall Hammarhagen där vi bokat rum. Visade sig vara ett toppenställe att övernatta på.

Vi var alla rätt utslagna och fick en god natts sömn innan lördagens vedermöda började. Kom till stallet vid 7:00 och fodrade. Leah gjordes i ordning för att träna lite i ridhuset innan sitt ridprov. Hon tyckte i början att det var ett läskigt ställe men lugnade sig allteftersom. Lina kunde värma upp henne och prova gångarterna. Eftersom Leah skulle avelsvärderas så mättes hon. Till min förvåning landade stickan på 141 cm. Jag som aldrig lyckats mäta henne till mer än 137. Positivt då är hon D-ponny.

Lina fixade ett jättebra ridprov med Leah. Allt flöt bra och Leah uppträdde lugnt och avslappnat. Godkänt.

Grace blev först ut till bedömning. Hon fick 38 p vilket är bra då hon inte är speciellt musklad just nu. Shiregården från Djäkneboda tog storslam i klassen med tre ston i topp. Därefter blev det Merrys tur i fölklassen. Fick 40 p bara slagen av en jättefin hingstunge från Mörkaskogs.

Leahs poäng blev en liten besvikelse, bara 36 p men hon behöver slimmas ner. Fick bla nedslag på tjock hals plus att hon inte fick till nån trav att tala om. Får nog se till att hon kommer i bättre form och sedan visa om henne  om något år.

Prunella hade vi inga höga förväntningar på då hon är i helt fel växtfas senfödd som hon är. Dom var bara två i klassen ston 1-år och Mörkaskogs Barbie Girl vann men Prunella fick goda 37 p med en 9:a på skritten. Mycket nöjda över det.

Sist ut av våra var Gabriel, tvåårshuliganen efter Chewejo och vår Ronja. Fanns tre hingstar i klassen varav två födda här hos oss. Raphael fick jättefina 40 p och sedan fick båda dom andra 39 p med Gabriel placerad som trea. Jättekul då Raphaels matte Kamilla anmälde honom i absolut sista minuten.

Det som gladde mycket var att får se Abigail visas. Hon som var jätteful som föl, faktiskt det absolut fulaste som fötts här har utvecklats till en svan. Såldes som 1,5 åring då var hon fortfarande i ankunge stadiet. Nu sjuår gammal och i topp skick, heder till sina ägare som lyckats med en kritvit, skinande blank nästan helvit häst. Bara det är imponerande. 42 p fick Abigail, vann sin klass och fick då delta i konkurrensklassen där hon blev trea.

Fyraårs valacken Reuben vann sin klass med 40 p vilket också var jättekul. Han var också väldigt väl visad i jättefint skick.

Behöver jag tillägga att vi är nöjda över resultaten. Hela dagen var väldigt bra. Jättebra arrangemang med bra anläggning och bra flyt på visningen. God stämning hos utställarna och en drös jättevackra visade tinkrar.

Jobbig och intensiv dag där Susanne och Monika varit oumbärliga. Sven hade det svettigt då han visade fyra av de våra med påfösning av Monika.  Gabriel visades av Jenny N och Sven fick ta honom i den sista klassen, avkommeklass för godkänd hingst, och det gick riktigt bra.

Vi landade hemma framemot kvällen på söndagen.Som väl valde vi att sova över för att slippa nattkörning. Boxarna skulle dessutom mockas och sedan hästar lastas. Det var skönt att åka hyfsat utvilade och resan upp gick utan incidenter.

Nu är det bara att ladda inför gårdspremieringen häruppe i Bjästa den 1 sept. Vi ska visa våra tre reårsston plus Ronja som också ska göra ridprov. Sedan får vi se om det blir nån fler av de äldre stona eller nån av tvåårsstona också.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS