Det händer här.

Länge sedan sist.

Nu var det länge sedan sist jag skrev. Har sin förklaring dvs mycket annat att göra. Och det har hänt lite "jobbiga" saker också. Tar det positiva först. Vi har fått det nyinköpta "flyttbara" stallet på plats. Det innehåller två boxar och jag ska nu tjära trägolvet innan det tas i bruk. Elen ska också anslutas och vi måste också fixa bättre ventilation så det kan godkännas enl reglerna.

Har nu bara" Ruth" kvar att konturrita, chippa och fota då det tyvärr inte finns nåt bra fölkort som visar hennes högersida. Ska göra det i morgon och jag får nog gå över henne med tvättsvampen innan. Hon är "solkig" i färgen och jag kan förhoppningsvis ta de värsta fläckarna och benen/fötterna. I år ska registrering/pass göras i Holland så det är lite trixigare , nya papper och rutiner. Men nu ser jag slutet på det hela.

Har inte blivit av med de planerade kastreringarna ännu pga dels kunde inte vi planerad dag (vi åkte till Svens hemtrakt för att urnsätta stoftet efter hans mamma) och dessutom har vet Anna varit ledig pga vård av sjukt barn så inget mer har hännt. Ev kan en av distriktarna göra en kastrering nu på onsdag. Skulle vara mycket behövligt då de fyra "pojkarna" som gått kvar borta i hagen vid mitt föräldrahem bestämde sig för att komma hem i fredagskväll när det stormade som värst. Pilgrim är ju inte nåt problem valack som han redan är. Men de övriga tre är inte säkra i dessa svag ströms hagar som vi har just nu. Vi vet inte riktigt vart problemet sitter då det inte alls är kräm på elen. Nathanael är ju tingad och ska också kastreras innan han kan flytta. Hade tänkt prioritera honom först men han får nog vänta till efter nyår då han ju sköter sig och stannar i hagen. Får bli en av de äldre som missköter sig.

I eftermiddag fick vi plocka in dom som går nedom byvägen två gånger då dom hittatt ett hål rätt långt ner i hagen. Tydligen gjorde dom ett hål högre upp också som vi åtgärdade första gången men vi missade att kolla längre ner. Stef är bara så mysig. Han står snällt och väntar på att man ska hämta honom och jag tror inte han gillar att hans ston och "barn" gör dylika utflykter. Nu har vi gått runt hela hagen och småfixat, efter detta snöfall och allt blåsande och regnade så hade tråden halkat ner på några ställen . Nu är hagen intakt förutom att det måste slås ner några trästolpar på några ställen. Det kan vänta till imorgon.

Shadrach som vi placerade inne i hagen med ettårshingstarna i söndags kunde i all den oro som blev inte hålla sig utan kröp också ut. Han har fått "fängelse" inne tills vi kan göra hage med full kräm på stängslet. Vi får nog göra som ifjol, lilla hagen, extra jordtråd och nattvila i box så vi kan sova lugnt. Blir till att fixa i morgon.

Ska också ta det "negativa" i händelseväg. Taket till vårt kvighus rasade in pga av stormen och snön, natten till i lördags. Inte nåt man trott kunde hända men som väl är så klarade sig alla djuren oskadda. Dom är parkerade i stora kohuset tills vidare. Försäkringsbolaget har redan påbörjat röjning/reparation.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS