Det händer här.

Registrering

Nu har jag bara att invänta kopia från Malachys pass samt ta två hårprov från två av de ston som inte är DNA-typade, så är årets registreringshandlingar kompletta.

STS får ju inte i år göra egna registreringar pga att jordbruksverket en gång sagt nej till att föreningen blir en egen avelsorganisation. Dessförinnan den ansökan lades in har SH nekat STS att få finnas under deras paraply (avelsorganisation). SH "valde" SFIC som den rasförening som  i fortsättningen ska innehålla  "håriga, fläckiga" hästar i Sverige. I väntan på att jordbruksverket ger besked utifrån en ny avelsorganisations ansökan (kan ju återigen bli negativt) har moderföreningen i Holland backat upp STS med registrering och pass. Årets tinkerföl blir alltså registrerade i Holländska stamboken.

Lite mer att tänka på vid iordningställande av pass/reg handlingar är det och det är bara att hoppas att jag fått med allt som ska med. Nytt är bla att det ska vara kopia på härstamningssidan i  föräldrarnas pass. Malachy blev ju såld tidigare i höst och när han åkte hade jag ingen aning om att detta skulle behövas. Väntar nu "bara" på att Therese ska faxa detta  så ska det hela vara klart. 

Ritade och chippade Ruth idag och hon är verkligen en pärla. Lugn, trygg, stabil och super social är beskrivningen. Inte en reaktion när jag stack kanylen med chipet. Och i mina ögon så vacker med sina ljusa blå ögon. Dessutom så har hon verkligen personlighet och det kommer att bli riktigt svårt att tänka sig sälja henne. Jag vet att det inte går att spara på hur många som helst men ............ Känner lite lika om helsyrran Esther som ju dessutom har papper på att hon iallafall som ettåring var riktigt vacker. Dessutom är dessa damer så vackra på insidan, deras teperament är outstanding. Kombinationen Stef + Grace ser ut att vara väldigt lyckad.

Inventerade fölbilder på Ruth i går kväll och bestämde mig för att ta dessa, trots att högersidig bild inte är perfekt. Detta istället för att ens försöka få Ruth anständigt vit. Det är mest att hon är solkig i färgen. Mycket opraktiskt med nästan helvitt.

Sven har förbarmat sig över alla hästhagar idag. Det har rått total strömlöshet sedan snöovädret förra helgen och det är verkligen inte gångbart i längden. Dessutom fanns det några ställen där nya trästolpar behövde slås ner. Det sistnämnda blev "nästan" klart men i övrigt så är det kräm i alla hagar igen. Nerblåsta trän över tråden plus andra mindre haverier är åtgärdade. Känns verkligen bra, nu kan vi sova lugnt igen.

I morgon skall dom tre "unghingst huliganerna" ut. Dom ska få gå i lilla hagen dagtid och i storbox i "kohuset" nattetid. Förhoppningsvis är det så pass kräm på elen att evéntuella utbrytningsförsök inte blir så intressanta.

Har börjat så smått att städa/sopa ur det "nya" stallet. Ingen el är inkopplad än så arbetet fick avbrytas pga mörkret. Eftersom det är trägolv har jag  inhandlat trätjära och ska tjära golvet innan användning. Förhoppningsvis ökar det golvets hållbarhet. Tanken är att så småningom gjuta platta under det hela och ta bort trägolvet men det är inget vi henner i vinter.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS