Det händer här.

Gott Nytt År.

Så har vi "överlevt" ännu en nyårsafton med sprakande fyrverkeri. Grannarna drar sig i och för sig en bit bort från vårt håll, vilket vi är tacksamma över men raketer syns och hörs även på avstånd. Det blev en av de mest "oroliga" gångerna vad gäller hästarna. Även kossorna blev oroliga en stund. Dom har ju inga kalvar vid sidan denna årstid så dom brukar inte visa så mycket, annat är det vid sista april.

 I stora stohagen där det också finns ett antal ungston, där sprangs det en hel del, flocken samlad och runt runt.....

Dom äldre är ju "härdade" och ex Sultan som är cirkustränad en gång i tiden bryr sig inte speciellt. Lugnande för hans flock. Stef höll också koll, stod som en staty medans hans flock sprang i andra delen av hagen. Som väl är så gick det snabbt över och lugnet kunde åter lägra sig.

Detta är ju en av sidorna med att hålla hästar i lösdrift men å andra sidan så kan dom springa av sig sin frustration och dom lugnar sig snabbt när det är över. Har också visat sig ha en lugnande inverkan att man går ut och finns utanför hagarna. Det har under åren tack och lov aldrig inträffat att någon häst rusat igenom stängslet. Dom har ändå på något sätt koll på läget och är inte bara vilt rusande.

Vår bordercollie Bim har tididgare varit mycket rädd för fyrverkerierna men antagligen så gör hennes av ålder sämre hörsel att hon inte reagerar nämvärt. Skönt då hon tididgare år varit helt förtvivlad.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 16:25

Har ni några Tinker till salu?

...
12.06 | 15:48

Hej. Undrar om ni har någon tinker till salu som är både inriden och inkörd?

...
09.06 | 23:31

Hejsan ! Finns det någon till salu nu som är inriden? Ej hingst :) Mvh Emelie

...
07.06 | 08:56

har ni någon valack till salu

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS